More than sensors+automation
Iskanje

Zgodovina

1948

Moritz Juchheim
Moritz Kurt Juchheim je ustanovil podjetje M. K. JUCHHEIM v mestu Fulda – podjetje je bolje poznano pod imenom JUMO (izhaja iz imena in priimka) – in začel s proizvodnjo steklenih termometrov in steklenih kontaktnih termometrov. Rojen je 4. julija 1910 v mestu Ilmenau v Thuringia v Nemčiji, kjer je že njegov oče proizvajal termometre.

Že takoj na začetku je bila vizija podjetja proizvajati visokokakovostne proizvode in svojim stankam nuditi najboljše storitve.

1950 - 1959

Širitev prodajnega programa je vključila kazalne termometre in elektromehanske termostate. Postavljena je nacionalna distribucijska mreža.

1960 - 1969

Proizvodnja naprav za elektronsko merjenje, reguliranje in zapisovanje, kot tudi izdelava temperaturnih senzorjev. Ustanovljene so prve podružnice v Nemčiji in hčerinska podjetja v tujini.

1965: Peter Juchheim, sin ustanovitelja, postane del vodilnega kadra v podjetju.

1970 - 1979

Širitev se nadaljuje z razvojem novih elektronskih temperaturnih regulatorjev, zapisovalcev in pretvornikov.

1980 - 1989

Vpeljava tankoslojne tehnologije za proizvodnjo temperaturnih senzorjev. Širitev proizvodnje še na področje merjenja in regluacije analiznih količin.

1985

 bjuchheim_s
Dipl.-Ing. Bernhard Juchheim po smrti brata Petra prevzame poslovodstvo.
Bernhard, najmlajši sin Moritza Kurta Juchheima, je rojen 24. decembra 1949.

1990

Dinamična rast zaradi razvoja visokotehnološke opreme, procesno-kontrolnih sistemov, pametnih pretvornikov, "bus" tehnologije in vizualizacijske programske opreme.

1996

Moritz Kurt Juchheim umre 2. novembra 1996 v Fuldi. Do smrti aktivno sodeluje pri upravljanju podjetja.

2002

manufacturing_building_DE_FD_plant3

Odprtje novega proizvodno-prodajnega objekta za segment temperaturnih tipal 3. avgusta 2002 v Eisweiher industrijskem parku. Skupna površina znaša 4.680 m².

2003

Blagovna znamka JUMO je skozi leta dosegla visoko prepoznavnost na področjih merilne tehnike, regulacijskega inženiringa in avtomatizacije. Rezultat tega je da se je formalno ime podjetja junija preimenovalo iz M. K. JUCHHEIM GmbH & Co v JUMO GmbH & Co. KG.

mjuchheim_s
Dipl.-Kfm. Michael Juchheim postane izvršni direktor. Na poziciji deluje skupaj s svojim očetom, Bernhardom Juchheimom.

2005

Otvoritev novega logističnega centra, ki vsebuje centralno skladišče, pripravo in pakiranje blaga. V skladišču je uporabljena najsodobnejša avtomatizacijska oprema, upravljanje s pomočjo črtnih kod - vse za zagotavljanje zanesljive in hitre odpreme blaga.

Varnost rodi zaupanje. Postavitev novega IT centra za nudenje podpore procesnim tokom.

Tržna predstavitev proizvodov s certificirano funkcionalno zanesljivostjo, za zmanjševanje procesnih in uporabniških tveganj.

2006

USA_building
Ameriško hčerinsko podjetje JUMO Process Control Inc. se preseli v novo poslovno stavbo v Canastota poslovnem parku. Nove kapacitete obsegajo tudi proizvodnjo za tipala.

CH_building
Kmalu za tem JUMO investira v nove prostore v Švici v mestu Stäfa. Tako se združi administracija in proizvodnja pod eno streho.

2007

straßenschild
V čast ustanovitelju podjetja Moritzu Kurtu Juchheimu, je dovozna cesta do uprave podjetja preimenovana v Moritz-Juchheim-Straße.

Predstavljena brezžična tehnologija ponuja uporabnikom povsem nov način odčitavanja merilnih vrednosti.

Brezžično merjenje temperature ponuja rešitve za aplikacije na težko dostopnih mestih. Tako postane uporaba dragih povezovalnih kablov preteklost.

2008

jumo_spain

V začetku maja je odprta nova poslovna zgradba v Madridu za špansko hčerinsko podjetje JUMO Control S.A. Projektiranje je bilo povsem prilagojeno potrebam podjetja za optimalno delovanje.

2012

 Otvoritev novega logističnega centra v Fuldi. JUMO koncern zaposluje preko 2000 ljudi.

2013

JUMO uspešno zaključi certificiranje za uradno priznanega pošiljatelja za letalski promet.

 

V novembru JUMO z nakupom zemljišča v velikosti 100.000m2 postavi nove temelje za širitev proizvodnega obrata v Fuldi. Na tem mestu bo v naslednjih letih zrastla nova proizvodnja linija za senzoriko.

2014-2017

2014:V tem letu se JUMO prvič uvrsti na lestvico „Deutschlands beste Arbeitgeber“ (Najboljši nemški delodajalci) po reviji FOCUS

Na podlagi večletne nadpovprečne rasti in k rešitvam usmerjene razvojne strategije prejme JUMO priznanje „Wachstums-Champion 2014“ (Prvak rasti 2014)

JUMO dobi priznanje za 65-o udeležbo na sejmu Hannover.

Po študiji Munich Strategy Group (MSG) se JUMO uvrsti med 100 najboljših srednje velikih podjetij. MSG preučuje zmogljivostne in strateške podatke okoli 3300 srednje velikih podjetij z letnim prometom med 15 in 400 milijoni €.

2015: Jumo postane „Hessen-Champion 2015“  v kategoriji „Najboljši na svetovnem tržišču“ za temperaturna tipala za meritve porabe toplote.

Pri priznani „Veliki nagradi srednje velikih podjetij“ postane ponovno finalist.

JUMO je že drugič prišel na lestvico najboljših delodajalcev v Nemčiji, po reviji FOKUS.

Na lestvici najuspešnejših srednje velikih podjetij, po Munich Strategy Group, se JUMO povzpe iz 60. na 21. mesto in s tem postane povzpetnik leta. Za uspešno vodenje zdravstvenega managementa dobi priznanje s strani Techniker Krankenkasse.

2016: Prevzem podjetja PGT Thermoprozesstechnik GmbH, s sedežem v Troisdorfu, katero je tako postalo 25. hčerinsko podjetje. Podjetje PGT je specialist na področju proizvodnje temperaturnih tipal iz umetnih mas in dolgoletni sistemski partner podjetja JUMO.

Poslovni vestnik FOCUS podeljuje v sodelovanju z inštitutom "Deutschlandtest" priznanje "Najboljše karierne možnosti". Odločilni kriteriji so vodstvena kultura, trajnostni razvoj in ugled, ki so jih raziskali v 2000 podjetjih z največ zaposlenimi. JUMO je leta 2016 v veji industrije "Merilna tehnika" dosegel drugo mesto.

Revija "Wirtschaftswoche" v sodelovanju z "Munich strategy group (MSG)" letno analizira inovativnost v 3500 srednje velikih podjetjih. V letu 2016 je JUMO dosegel odlično 25. mesto v skupni razvrstitvi.

Šola podjetništva HBM Unternehmerschule univerze v St. Gallen-u je leta 2016 sestavila indeks vodilnih podjetij v svoji branži za DACH regijo. JUMO je bil razglašen za "Vodilnega šampiona v svetovnem merilu 2017" za svoje industrijska kalorimetrična tipala.

2017: 2017 je bil JUMO nagrajen z odlikovanjem "German Brand Award". To nagrado se podeljuje uspešnim znamkam, za dosledno in trajnostno upravljanje znamke.

JUMO prejme "Großen Preis des Mittelstands". Najpomembnejšo poslovno nagrado v Nemčiji od leta 1995 podeljuje Oskar-Patzelt-Stiftung in odlikuje izjemne dosežke srednje velikih podjetij.